Avertizare de cod galben in Maramures, ninge abundent pe DN 18, trei tiruri sunt blocate în Pasul Gutâi

Avertizare de cod galben in Maramures, ninge abundent pe DN 18, trei tiruri sunt blocate în Pasul Gutâi

  Avertizare de cod galben in Maramures. Reprezentantii  Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) au anuntat ca in orele urmatoare sunt asteptate rafale de vant puternic in judet, dar si precipitatii abundente, in special in zonele de munte. Soferii care se pregatesc sa strabata pasul Gutai sunt sfatuiti sa-si ia toate masurile de precautie pentru a evita situatile neplacute si sa se echipeze corespunzator pentru anotimpul rece, in caz contrar sunt pasibili de amenzi usturatoare. Codul galben este valabil pana astazi la ora 20. 

Primii fulgi de nea au dat mari batai de cap soferilor mobilizand atat reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta MM cat si echipaje ale Politiei Rutiere . In Pasul Gutai zapada framantata masoara intre 1 si 2 centimetri, traficul desfasurandu-se in conditii de iarna.  La ora 15:00,  trei tiruri fara marfa erau trase pe dreapta deoarece nu reuseau sa treaca Pasul Gutai. Potrivit purtatorului de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta majoritatea masinilor din zona sunt echipate corespunzator, insa la nevoie polistitii  sunt pregatiti sa aplice amezi soferilor indisciplinati. 
In acest moment se intervine cu patru utilaje pentru deszapezirea  si fluidizarea traficului in Pasul Gutai.  Dan Buca purtatorului de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, recomanda soferilor care se angajaza in travesarea Pasului Gutai pe perioada noptii maxima prudenta, respectarea distantei corespunzatoarea intre automobile, folosirea luminilor si echiparea masinilor cu anvelope pentru sezonul rece. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.