Avere nejustificată de peste 1,1 milioane de lei a unui fost director al Direcţiei Generale Anticorupţie

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 1.157.736 lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către Alexandru Cătălin Ioniță, fost director general al Direcţiei Generale Anticorupţie, în perioada exercitării funcţiei publice – se arată într-un comunicat al ANI.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Alexandru Cătălin Ioniță, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative. Alexandru Cătălin Ioniță a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări și dreptului la apărare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.