Video | Țigări de contrabandă descoperite de frontieriști la granița cu Ucraina

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au descoperit, pe o stradă lăturalnică a comunicației Petrova-Strâmtura, un autoturism abandonat, pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de România. În interiorul acestuia puteau fi observate mai multe colete învelite în folie neagră, asemănătoare coletelor cu țigări.Ulterior, autoturismul a fost transportat la sediul SPF Valea Vișeului. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că numărul de înmatriculare aplicat pe mașină aparține, de fapt, unui alt autoturism. În interior a fost descoperită cantitatea de 14.829 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty-free, în valoare de 173.500 lei. Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, cantitatea de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare.În continuare, se derulează verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.