Autoritățile din Mireșu Mare și-au pus în plan să transforme zona într-un obiectiv turistic important

 Autoritățile din Mireșu Mare și-au pus în plan să transforme zona într-un obiectiv turistic important. Valorificând toate atuurile zonei din punct de vedere al florei și faunei, primăria Mireșu Mare a creioat deja câteva proiecte pentru care caută finanțare.

Rezervația Bavna, Castelul Contelui Teleky, stejarul penduculat, stârcul cenușiu sau sfârcul de câmpie sunt doar câteva obiective cu care comuna Mireșu Mare cu zonele limitrofe, Lunca Someșului, zona Pribilești, Lucăcești, se poate lăuda.

”Noi beneficiem aici de o rezervație naturală, Rezervația Bavna. Avem stârcul cenușiu, pasăre rară, sfârciocul de câmpie,  astea sunt în zona Lucăcești, Dănești, Mireșu Mare, în partea dinspre pădurea Bavna, și avem în Tulgheș o colonie de broască țestoasă de apă dulce, iar zona dinspre Iadera, pe dealuri sunt multe scoici pe vârful dealului, pentru că aici cândva a fost o mare. Pe de altă parte, zona Iadera, Stejera, Remețiul spre pădure, au niște locuri de-a dreptul feerice, din vârful Remețiului se vede Baia Mare, Ulmeniul e aproape și se vede până în Cehu Silvaniei. Este o zonă care se pretează foarte bine pentru drumeții”, spune primarul localității Mireșu Mare, Ioan Mătieș.

Aceste drumeții sunt destinate și celor care nu sunt obișnuiți cu un efort fizic susținut. Pentru a da mai multă valoare acestor obiective, primăria Mireșu Mare a gândit câteva proiecte.

”Încerccăm cât de repede să facem un proiect integrat să transformăm aceaste zone în zone de atracție turistică, unde turiștii să poată fi cazați. Între noi, Satulung, dar nu numai, vrem să facem niște pste unde să poți să mergi cu bicicleta, să simți acel aer curat de pădure, unde în puține alte locuri se mai află în Europa. Mai avem tot în această zonă Rezervația de stejar penduculat, Rezervație. Și uite așa, Mireșu Mare poate devein o zonă de atracție turistică”, spune Ioan Mătieș.

Primăria Mireșu Mare caută finanțare pentru a materializa aceste p

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.