Au fost finalizate lucrările la digul Remetea Chioarului – Lăpușel

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș au finalizat intervenția “Completări terasamente dig Remetea Chioarului – Lăpușel, județul Maramureș”.

Lucrările, realizate pe râul Lăpuș, au început în data de 9 august 2023 și s-au desfășurat pe două tronsoane.

Primul tronson, în lungime de 910 metri, este localizat în localitatea Cătălina, comuna Coltău, iar al doilea tronson, de 1906 metri, aparține comunei Săcălășeni. Pe cele două tronsoane s-au făcut completări de terasamente pe coronamentul digului cu material local provenit din albia râului Lăpuș.

De asemenea, s-au reparat drumurile de exploatare pentru accesul la lucrare.

S-a excavat un volum total de 1069,50 metri cubi, folosit pentru refacerea coronamentului digului și pentru repararea drumurilor.

Degradarea digului s-a produs din cauza circulației utilajelor agricole ale riveranilor, neexistând drum de acces la respectivele proprietăți.

Cu această ocazie, s-a recalibrat și albia râului Lăpuș, pe o lungime de 150 de metri, în zonele în care era îngustată secțiunea de scurgere a apei.

Lucrările, executate cu forțe proprii, au fost derulate prin Programul de gospodărire a apelor 2023.

Angajații Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa monitorizează permanent cursurile de apă și obiectivele hidrotehnice și desfășoară periodic acțiuni de întreținere a acestora.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.