Ați auzit de iepuri carnivori, bașca și canibali? Ei bine, cică există!

Iepurii de câmp care viețuiesc în zona Yukon din Canada se hrănesc și cu carne, pentru a-și suplimenta mesele în timpul iernilor lungi, scrie National Geographic, potrivit ziare.com. Sunt imagini care arată că iepurii cu pricina sunt și canibali. Când dă zăpada lasă plantele deoparte și se hrănesc cu cadavre de iepuri, precum și cu unele specii de păsări, ce găsesc și ei.

Descoperirea a fost făcută întâmplător de un doctorand în ecologie de la Universitatea Alberta, din Edmonton, care a și publicat un studiu pe această temă în revista de știință ”Bio One Complete”.

Michael Peers a montat camere de supraveghere în apropierea unor cadavre de iepuri de câmp, in apropiere de muntele Saint Elias, la granița cu Alaska. Omul se aștepta ca o seamă de prădători să vină să-și facă de lucru cu leșurile, însă mare i-a fost mirarea când, verificând filmările, a băgat de seamă că din iepurii morți mâncau… iepuri.

Se vede treaba că s-or cam fi supărat urecheații pe fauna carnivoră. Mâine-poimâine o să auzim că un urs grizzly a reușit să scape în ultimul moment de un iepure care îl urmărea să-l aibă la desert.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.