Atenționare de călătorie de la MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, până pe 6 august sunt valabile coduri roşu şi portocaliu de furtună, ploi torenţiale şi pericol de inundaţii, pentru regiunile Gospic, Rijeka, Zagreb, Karlovac, Knin, Split şi Dubrovnik.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în transportul rutier şi maritim şi în furnizarea energiei electrice, precum şi la riscul iminent de inundaţii.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.