Atenţie şoferi! Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop, la Budeşti şi Dealul Vălenilor

Atenţie şoferi! Vizibilitate redusă de ceaţă în Pasul Prislop, la Budeşti şi Dealul Vălenilor

   În Pasul Prislop este semnalată ceaţă (între km160 şi km 180). Vizibilitatea este redusă în trafic sub 100 de metri. Tot pe acest tronson a nins, iar stratul de zăpadă frământată existent pe carosabil măsoară până la 1 cm.                     
                      Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii restrânse, în zone joase s-a semnalat ceaţă. Aceasta a fost asociată cu burniţă şi ninsori slabe. Cantitatea maximă de precipitaţii 1,8 l/mp, la Iezer. Vântul a suflat slab, la moderat. În zona montană înaltă a prezentat intensificări de până la 43 km/h. Stratul de zăpadă măsura la munte până la 22 cm, la Iezer. La munte ceaţă a fost prezentă şi asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 0 şi 1 grad Celsius. 
                       Conducătorii autovehiculelor aflate în trafic întâlnesc carosabil umed pe toate sectoarele de drumuri naţionale din judeţ. Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea acestor drumuri au intervenit cu 12 utilaje şi au împrăştiat 93 tone de material antiderapant. (şase tone pe DN1C şi DN19; 28 tone pe DN18, în Pasul Gutâi; şase tone pe DN18, la Sighetu Marmaţiei, 10 tone pe DN19, zona de pădure şi pe Dealul Huta Certeze; 11 tone pe DN18, la Petrova; 16 tone pe DN17C, la Dealul Ştefăniţei; 16 tone pe DN18, la Borşa şi în Pasul Prislop). 
                      A nins aseară şi pe drumurile judeţene din zona localităţilor Cavnic, Budeşti, Ocna Şugatag şi Văleni. Pe carosabilul DJ184, în zona montană a oraşului Cavnic s-a depus un strat de zăpadă care măsura până la 1 cm.  Temperatura scăzută (-4 grade Celsius), umiditatea şi curenţii de aer rece au contribuit la formarea poleiului pe mai multe sectoare ale celor trei drumuri judeţene (DJ184, DJ109F şi DJ185). Angajaţii societăţii au acţionat cu utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe  carosabil şi au răspândit 38 tone de material antiderapant. Carosabilul DJ184, DJ109F şi DJ185 este acum curat, dar umed. 
                      A nins aseară şi pe mai multe sectoare de drumuri judeţene. Temperaturoile scăzute  (-2 grade Celsius) coroborate cu umiditatea şi curenţii de aer rece au contribuit la formarea poleiului, pe DJ184B, Copalnic-Preluca şi DJ185. Pe aceste sectoare s-a intervenit cu trei utilaje şi au fost utilizate 13 tone material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri judeţene din zona localităţilor Fereşti, Săcel, Budeşti, Valea Vişeului şi Poienile de Sub Munte stratul de zăpadă frământată depus pe carosabil măsoară între 2-5 cm. Se acţionează şi la această oră cu utilaje, cu lamă pentru curăţarea zăpezii. Angajaţii societăţii de drumuri şi poduri au răspândit, pe aceste sectoare de drumuri judeţene 68 tone de material antiderapant, cu ajutorul a 11 autoutilaje. Pe aceste sectoare de drumuri judeţene circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Celelalte trosnoane de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed.
                     Rămân închise pe perioada de  iarnă, drumul judeţean 109F, pe relaţia Cavnic-Strâmbu Băiuţ şi tronsonul drumului judeţean 183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi.   
            Valori ale temperaturilor aerului pe parcursul nopţii şi dimineţii:  -7 grade Celsius la Iezer; -4 grade Celsius la Cavnic şi Borşa; -3 grade Celsius în Pasul Gutâi; -2 grade Celsius  la Ocna Şugatag ; -1 grad Celsius la Petrova, Fereşti şi Târgu Lăpuş; 0 grade Celsius la Sighetu Marmaţiei, Copalnic, Vişeu de Sus, Leordina şi  Dragomireşti; 1 grade Celsius în Baia Mare, Săpânţa şi Ardusat.
                   Vremea va fi şi astăzi, conform prognozei meteorologice, apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. În cursul zilei, pe arii restrânse, se va semnala ceaţă care va fi asociată cu burniţă şi fulguieli. Pe parcursul nopţii, local vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare.  Vântul va sufla slab, la moderat. La munte va prezenta intensificări şi va viscoli ninsoarea.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0  şi 4 grade Celsius, iar cele minime între -4 grade Celsius şi 0 grade Celsius. Termometrele indică acum: -6 grade Celsius la Iezer;  -2 grade Celsius în Pasul Gutâi,  la Borşa şi Cavnic; -1 grad Celsius  la Ocna Şugatag, Fereşti şi Văleni; 0 grad Celsius în Sighetu Marmaţiei, Petrova, Leordina, Dragomireşti şi Vişeu de Sus; 1 grad Celsius în Baia Mare, Târgu Lăpuş, la Copalnic, Ardusat şi Săpânţa. Ninge slab acum în Pasul Gutâi, la Cavnic, Sighetu Marmaţiei şi Vişeu de Sus. Precipitaţii sub formă de lapoviţă cad la Petrova şi Borşa.
                   

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.