ATENȚIE! Nu vă lăsați înșelați! Infractorii încearcă să prostească până și copiii prin metoda ”Accidentul”

ATENȚIE! Nu vă lăsați înșelați! Infractorii încearcă să prostească până și copiii prin metoda ”Accidentul”

Oamenii legi trag un semnal de alarmă dat fiind că tot mai mulți maramureșeni sunt victime ale metodei de înșelăciune așa-numită „Accidentul”. De la începutul anului mai mulți maramureșeni au fost înșelați prin telefon, printre aceștia numărându-se și un minor. Folosind această metodă, șarlatanii își conving victimele să le livreze sume mari în conturi.

După ce zilele trecute o bătrână a devenit victima unei înșelăciuni, depunând într-un cont necunoscut suma de 13.900 de lei, ieri un copil de 15 ani a devenit victima aceleiași metode de înșelătorie. Acesta a fost convins să amaneteze mai multe bijuterii chipurile ca să o salveze pe mama sa, care ar fi fost victima unui accident rutier. Polițiștii maramureșeni atrag atenția asupra acestui tip de înșelăciune. De la începutul anului 5 persoane au fost victime ale metodei „Accidentul”.

„Polițiștii maramureșeni reamintesc că una dintre cele mai frecvente metode de înșelăciune este cea căreia i s-a atribuit denumirea de metoda „Accidentul”. Fiti prudenți când telefonic vi se cer bani pe motiv că o rudă a dumneavoastră a fost implicată într-un accident rutier.Învățați-vă copiii să facă același lucru. Chiar dacă gravitatea evenimentul prezentat poate avea un impact emoțional deosebit și chiar dacă primul impuls firesc este să vă ajutați ruda aflată în nevoie, este esențial să verificați informațiile primite”, a arătat Florina Meteș, purtător cuvânt al IPJ Maramureș.

Metoda accidentul se bazează pe starea de șoc pe care o cauzează victimei și pe reacția  de moment. În astfel de situații se recomandă întreruperea convorbirilor pentru a verifica informațiile primite și să sesizați orice suspiciune de înșelăciune la cea mai apropiată secție de poliție sau la numărul unic de urgențe 112. Tipul acesta de înșelăciune mai este folosit și prin trimiterea unor SMS-uri prin care sunteți anunțați că sunteți câștigătorii unor premii și că trebuie să depuneți o sumă de bani într-un cont pentru a putea ridica premiul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.