ATENTATE LA BRUXELLES: Reprezentanții evreilor și ai musulmanilor au adus un omagiu celor 32 de victime

ATENTATE LA BRUXELLES: Reprezentanții evreilor și ai musulmanilor au adus un omagiu celor 32 de victime

 Președintele Executivului musulmanilor din Belgia (EMB), Salah Echallaoui, și Marele rabin al Bruxellesului, Albert Guigui, au adus vineri un omagiu victimelor atentatelor comise în urmă cu zece zile în capitala belgiană și soldate cu 32 de morți și 340 de răniți, potrivit rtl.be.

La ora locală 10.30 (08.30 GMT), reprezentanții comunităților evreiești și musulmane din Belgia s-au reunit în Piața Bursei din Bruxelles, devenit un adevărat memorial după atacurile teroriste din 22 martie.
Salah Echallaoui și Albert Guigui au depus o coroană de flori, după care au păstrat un minut de reculegere. 
Salah Echallaoui a condamnat din nou aceste atentate, considerate acte "barbare".
"Noi simbolizăm uniunea tuturor comunităților religioase din această țară. Aceste comunități fac bogăția Belgiei. Această conviețuire reprezintă particularitatea modelului belgian, un model unic prin felul său în Europa. Musulmani sau nu, am fost cu toți loviți. Dar noi, în calitate de musulmani, am fost loviți de două ori — în calitate de cetățeni belgieni și în cea de musulmani, întrucât atacurile au fost comise în numele islamului, în numele religiei noastre, lucru pe care nu îl vom accepta niciodată. Islamul este folosit ca instrument”, a explicat Salah Echallaoui. 
Pe de altă parte, instituțiile culturale din capitala belgiană i-au invitat pe bruxellezi pentru duminică, 3 aprilie, în Piața Bursei. Sub sloganul "Music for Brussels : One City, One Love", această inițiativă a fost lansată de ministrul flamand al culturii, Sven Gatz, și de omologul său francofon, Joëlle Milquet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.