ATENTATE: Aeroportul Zaventem din Bruxelles, redeschis pentru pasageri de duminică, la 12 zile după atentate

ATENTATE: Aeroportul Zaventem din Bruxelles, redeschis pentru pasageri de duminică, la 12 zile după atentate

 Aeroportul Zaventem s-a redeschis parţial, duminică, la 12 zile de la atentatele din capitala Belgiei, în care au murit 32 de persoane, urmând să revină la capacitatea maximă de operare la începutul lunii iulie, potrivit conducerii aeroportului, relatează Reuters.

Una dintre cursele efectuate duminică de pe aeroportul Zaventem a avut destinaţia Faro (Portugalia), la bordul avionului aflându-se 80 de pasageri.
Duminică, au fost programate zboruri spre Turin şi Atena, iar pe seară, trei aterizări pe Zaventem.
Pasagerii au trecut prin vaste controale de securitate, la 12 zile de la comiterea celor două atacuri sinucigaşe de pe aeroport.
Arnaud Feist, directorul executiv al aeroportului Zaventem, a descris redeschiderea de duminică drept un semn de speranţă şi un moment emoţionant pentru personalul aeroportului. "Am lucrat zi şi noapte, practic zi şi noapte în ultimele 12 zile pentru a face acest moment posibil", a declarat Feist.
Luni, pe aeroport sunt programate mai multe zboruri, printre care şi o cursă către New York, dar şi spre oraşe din Cameroon, Gambia şi Senegal.
Serviciile de transport terestru şi feroviar către aeroport nu funcţionează în continuare, astfel că reprezentanţii aeroportului au avertizat pasagerii să ajungă cu trei ore înainte de decolare din cauza controalelor intense de securitate şi să se deplaseze cu autovehicule personale sau închiriate.
Pasagerii şi bagajele acestora vor fi controlate la sosirea pe aeroport, iar numărul de poliţişti înarmaţi şi militari în zonă s-a suplimentat. Au fost instalate camere de supraveghere pentru a se putea citi numerele de înmatriculare ale autovehiculelor de pe aeroport şi, de asemenea, vor fi controale neprogramate ale autovehiculelor.
Zaventem este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume, unde se înregistrează circa 23,5 milioane de pasageri pe an. Asigură legături spre ţări UE şi NATO, având 226 de destinaţii în întreaga lume, operate de 77 de companii aeriene.
După introducerea noilor verificări, aeroportul nu va putea face decât unor 5-6 zboruri pe oră, adică 800 de pasageri, ceea ce înseamnă că va opera la 20% din capacitatea anterioară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.