Atentat asupra unui spital din Afganistan. Cel puţin 20 de oameni au murit

Atentat asupra unui spital din Afganistan. Cel puţin 20 de oameni au murit
20 de persoane au murit, sâmbătă, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis asupra unui spital din provincia Logar, situată la sud de Kabul, a anunţat Ministerul afgan al Sănătăţii.
Un bilanţ anterior indica 60 de morţi şi peste 120 de răniţi în urma atacului comis cu un vehicul 4×4 încărcat cu explozibili de mare putere, care a vizat un spital din provincia Logar, la circa 75 de kilometri sud de Kabul.
Clădirea spitalului din districtul Azra a fost distrusă, iar starea de confuzie instalată după producerea atacului a determinat difuzarea de informaţii contradictorii în legătură cu numărul victimelor.
Ulterior, Ministerele Sănătăţii şi de Interne au revizuit bilanţul, afirmând că atacul s-a soldat cu "cel puţin 20 de morţi şi circa 25 de răniţi", printre care se numără atât pacienţi, cât şi membri ai personalului medical.
Directorul serviciilor medicale locale, Mohammad Zaref Nayebkhail, a declarat însă că este posibil ca bilanţul definitiv să fie mult mai grav, deoarece, imediat după producerea exploziei, rudele victimelor au preluat trupurile neînsufleţite ale acestora.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.