VIDEO | Atelierele de creație ale ”Asociației Rădăcinilor Străbune”din Călinești, continuă și în timpul vacanței de vară

Centrul de Informare Turistică din Călinești al parohiei greco-catolice și Asociația Rădăcinilor Străbune organizează atelierele gratuite ”Învață și du mai departe”. Acestea au loc în fiecare zi, în cadrul Școlii Rădăcinilor Străbune, la biserica ”Nașterea Maicii Domnului” din Călinești. Seria de ateliere se va încheia în 8 septembrie cu un simpozion.

Seria atelierelor ”Învață și du mai departe”continuă și pe timpul vacanței de vară. În perioada 3 august-8 septembrie, ”Asociația Rădăcinilor Străbune”, invită copiii ce poartă drag de Maramureș, să ia parte la atelierele de creație ce au loc în fiecare zi, de la ora 16, la Centrul de Informare Turistică din Călinești. Cu participarea unor meșteri populari și specialiști din diverse domenii ce țin de creația populară, copiii vor deprinde astfel tainele mai multor meșteșuguri, dar vor avea și prilejul de a asculta povești de viață desprinse din trecutul unor înțelepți ai satului. Istoria satului, a bisericii din deal sunt doar câteva din învățămintele cu care se vor alege copiii, la finalul acestor ateliere.

Pentru că ne aflăm în postul sărbătorii ”Adormirea Maicii Domnului”, copiii învață și pricesne, de la artista și președinta ”Asociației Rădăcinilor Străbune”, Măriuca Verdeș.

Seria de ateliere se va încheia în 8 septembrie cu un simpozion. Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0765-126.734.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.