Asociatia Team for Youth organizeaza doua proiecte de promovarea a voluntariatului si a educatiei non-formale

Asociatia Team for Youth  organizeaza doua proiecte de promovarea a voluntariatului si a educatiei non-formale

In aceasta vara Asociatia Team for Youth  organizeaza doua proiecte de promovarea a voluntariatului si a educatiei non-formale ca sursa de dezvoltare personala si profesionala pentru tineri din comunitate. Membrii organizatiei, cu finantarea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret si al DJST MM, doreste sa aduca optiuni noi de formare si dezvoltare pentru tinerii baimareni prin informarea acestora despre ce alte optiuni de invatare exista, pe langa activitatea scoala si timpul petrecut in familie si cu alti prieteni. Cele doua proiecte vor fi implementate in Baia Mare in lunile iunie – septembrie 2011.
Proiectul „Voluntariat pentru TINEri” reprezinta o campanie de informare despre voluntariat: beneficii si optiuni de a face voluntariat in tara si peste hotare. Proiectul a primit finantare de la Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures, in urma apelului local de proiecte. Activitatile cuprind sesiuni de formare pe tematici precum: drepturile si responsabilitatile voluntarului, modalitati de promovare, rezultate in activitatea de voluntar, comunicarea in comunitatea locala. 20 de tineri participanti for fi formati in cadrul acestor sesiuni urmand ca apoi sa implementeze impreuna o campanie de informare in Baia Mare. Ei vor crea materialele informationale si le vor imparti tinerilor in diferite locatii si in cadrul diferitelor evenimente locale. Cei 20 de voluntari vor lua contact cu comunitatea locala si vor incerca sa explice ce anume este important in activitatea de voluntar. Apelul de candidaturi pentru cei 20 de voluntari ce se vor implica este deschis pana in 25 iunie 2011.
Cel de-al doilea proiect „Voluntarii nonformali”este finantat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret ca urmare a concursului national de proiecte de tineret. Astfel, Team for Youth Association a primit suport financiar in organizarea unui curs de formare in doua module, urmat de ateliere de lucru. In cadrul proiectului, 24 de tineri vor lua parte la diferite activitati de educatie non-formala:
În perioada 16 – 18 iulie va avea loc o sesiune de formare pentru metode de educatie non-formala. Cursul va fi condus de Diana Sabo, presedinte al Asociatiei DEIS Baia Mare.
Intervalul 29 – 31 iulie va fi dedicat unei sesiuni de formare in animatie socio-educativa
. Pentru sustinerea acestui training a fost invitat Marian Ancuta, formator al ANPCDEFP, iar în perioada 17 – 18 august, se va organiza un atelier de jonglerie si animatie stradala condus de trupa Raja din Oradea: www.juggler.ro
In finalul activitatilor se vor forma echipe de lucru care vor sustine diferite sesiuni bazate pe educatie non-formala pentru grupuri diferite de tineri din Baia Mare. Toti participantii vor fi incurajati sa continue implicarea in viata comunitatii, in special in munca de tineret baimareana. Apelul de candidaturi pentru acest al doilea proiect a fost extins pana in data de 30 iunie 2011.Formularele standard pentru inscrierea in activitati pot fi descarcate de pe blogul asociatiei (team4youth@blogspot.com) sectiunea Proiecte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.