Asociaţia Proiectul România 2030 oferă 50 de microgranturi de 800 de lei/lunar tinerilor

Asociaţia Proiectul România 2030 organizează prima ediţie din 2024 a concursului „Inovează azi pentru România de mâine”, o iniţiativă menită să stimuleze creativitatea şi inovaţia în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, din România şi din Diaspora.

În contextul actual, când tinerii se confruntă cu numeroase provocări şi sunt tentaţi să părăsească ţara, Asociaţia Proiectul România 2030 îşi propune să le ofere o alternativă, încurajându-i să participe activ la transformarea societăţii româneşti.

Prin intermediul concursului „Inovează azi pentru România de mâine”, Asociaţia doreşte să ofere o platformă unde tinerii pot prezenta soluţii creative la problemele societăţii, subliniind astfel rolul esenţial pe care îl pot avea în modelarea viitorului ţării noastre.

Sunt eligibili pentru a participa la concurs elevii/studenţii care îndeplinesc, în mod cumulativ, următoarele condiţii:

a) au împlinit vârsta de 16 ani, la momentul înscrierii;

b) sunt înscrişi la unele din formele de învăţământ recunoscute de Statul Român, în România sau în străinătate, de stat sau private: gimnaziu, liceu, facultate/master/doctorat;

c) au maxim 30 ani împliniţi;

d) sunt cetăţeni români sau unul dintre părinţi este cetăţean român.

Participanţii eligibili sunt invitaţi să trimită lucrări, eseuri sau materiale multimedia pe tema „România 2030. Cum vezi TU viitorul României?”, care să abordeze soluţii pentru transformarea României şi combaterea factorilor ce contribuie la plecarea tinerilor.

Vor fi selectaţi 50 de participanţi care vor primi microgranturi tip bursă în valoare de 800 de lei pe lună, timp de 7 luni pentru fiecare proiect, cu valoarea totală de 5.600 de lei. De asemenea, Asociaţia Proiectul România 2030 va acorda un premiu special de popularitate, în valoare de 2.000 lei, lucrării cu cele mai multe aprecieri pe pagina de Facebook a Asociaţiei, iar cel mai bun proiect evaluat de juriu va fi premiat cu 4.000 lei.

Înscrierile se fac online, pe platforma http://www.ro2030.ro/concurs sau prin email la concurs@ro2030.ro, până la data de 25 februarie 2024. Condiţiile de participare şi formularele necesare sunt disponibile pe site-ul concursului.

Asociaţia Proiectul România 2030 este un think-tank nonprofit, apolitic, dedicat generării unui Salt Istoric de dezvoltare a României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.