VIDEO | Asociația Județeană de Fotbal Maramureș are noutăți de la Federația Română de Fotbal

Conducerea Asociației Județene de Fotbal Maramureș a participat la o videoconferință cu Răzvan Burleanu – președintele Federației Române de Fotbal. Unul dintre cele mai importante subiecte abordate a fost acela al reluării competițiilor de seniori. În ceea ce privește competițiile pentru copii și juniori au fost suspendate până în toamnă.

În contextul în care evoluția pandemiei cu COVID-19 o va permite, măsurile de relaxare vor presupune reluarea meciurilor din Liga 1 undeva în jurul datei de 15 iunie. Într-o fază următoare, va reîncepe Liga a doua, pentru ca mai apoi să fie programate și competițiile județene. În această ediție de campionat, Liga a treia va fi înghețată, cu excepția seriilor 2, 3 și 5, acolo unde – pentru stabilirea echipelor care vor promova în Liga a doua – se vor desfășura meciuri de baraj, în sistem tur- retur între primele două clasate, acestea fiind despărțite de mai puțin de 3 puncte. În această situație se află și cele două echipe din Maramureș care ocupă primele două locuri în Seria 5:  ACS Fotbal Comuna Recea – locul 1 (cu 35 de puncte) și CS Minaur Baia Mare – locul 2  (cu 33 de puncte).

Echipa care va fi declarată câștigătoare va fi promovată în Liga a II-A. Vor promova cinci echipe, dar nu va retrograda nimeni din Liga a III-a..

”Acest lucru nu ne avantajează foarte multe pe noi, din păcate, pentru că nu vom putea da campioana noi, la un singur joc. Noi am picat cu Bistrița, în urma tragerii la sorți, acuma o să se retragă la sorți și vor fi cuplate trei județe.     

 Din păcate, numai pe 14 terenuri neutre se vor putea juca aceste jocuri, și cele 14 echipe vor promova direct”, a declarat Zoltan Szekely, președinte AJF Maramureș..

Zoltan Szekely, prețeditele AJF Maramureș spune că va timp suficient și pentru antrenamente, dacă acestea se vor relua din 15 iunie.

După 15 iunie intrăm în prima fază de relaxare, o să se poată relua antrenamentele la Liga I, apoi Liga a II-a. Liga a III-a vor avea și ei dreptul, dar nu știu dacă au interes. Noi, la nivel de Liga a IV-a, estimăm ca din 15 iunie vom avea acces la antrenamente, vom avea timp de două săptămâni să ne pregătim. Nu le trebuie așa mult la jucători să intre în pregătire. Nu ne trebuie o lună să reluăm competiția”, spune Zoltan Szekely.

”Obiectivele FRF în luarea deciziilor rămân în continuare aceleași: siguranța și sănătatea suporterilor, ale jucătorilor, ale staff-ului și ale tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive; sustenabilitatea financiară a cluburilor; producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante; specificitatea fiecărui eșalon”, se arată în comunicatul FRF.

Federația Română de Fotbal monitorizează în continuare situația privind pandemia COVID-19 și va programa partidele în funcție de situația la nivel național.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.