Asociaţia de tineret „Liga Valorilor” a organizat un program de iniţiere în schi, destinat elevilor din liceele maramureşene.

Asociaţia de tineret „Liga Valorilor” a organizat un program de iniţiere în schi, destinat elevilor din liceele maramureşene.

 
          Asociaţia de tineret „Liga Valorilor”, la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al domnului senator Sorin Bota, care sponsorizează întreaga acţiune, a organizat un program de iniţiere în schi, destinat elevilor din liceele maramureşene. Acest program are ca scop educarea tânărului prin sport. De altfel, practicarea sportului în diverse forme se răsfrânge în ansamblul vieţii sociale, aducând continuitatea stucturală a întregului sistem formativ şi educaţional al individului. Pentru început, beneficiarii acestui proiect sunt elevii de la două licee din colegiul 2 Senat: este vorba de Liceul Agricol din Seini, respectiv Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Târgu Lăpuş. Aceştia au fost împărţiţi în două grupe a câte aproximativ 40 – 45 de elevi şi transportaţi pe pârtiile aparţinând domeniului schiabil Şuior, respectiv Icoana – Cavnic, unde beneficează gratuit de echipament de schi şi monitori profesionişti. Programul a debutat luni, urmând a se desfăşura pe o perioadă de 4 zile, din care 2 zile săptămâna aceasta iar 2 săptămâna viitoare. „Acest proiect este unul benefic atât pentru elevi cât şi pentru administratorii pârtiilor de schi, deoarece elevul, învăţând să schieze şi iubind acest sport, va continua să vină la schi împreună cu prietenii şi familia, fiind un mod deosebit de plăcut şi sănătos de petrecere a timpului liber pe perioada de iarnă", a declarat senatorul Sorin Bota.    Acest proiect este un exemplu de promovare turistică şi ar putea fi preluat atât de Consiliul Judeţean, la nivel local, cât şi de Ministerul Turismului, la scară mai largă, ca o iniţiativă menită să ducă la dezvoltarea economică a judeţului nostru şi nu numai.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.