Asistenţii personali din tot judeţul vor picheta mâine Prefectura Maramureş

Asistenţii personali din tot judeţul vor picheta mâine Prefectura Maramureş

Situatia asistentilor personali ai persoanelor cu handicap din Sighet  este in continuare incerta.  Din lipsa fondurilor, acestia sunt amenintati cu desfacerea contractului de munca . Banii alocati  de Ministerul Finantelor  judetului Maramures sunt insuficienti pentru plata salariilor, concediilor si celorlalte sporuri care li se cuvin. Pentru a trage un semnal de alarma, maine asistentii personali din tot judetul vor picheta Prefectura.
Georgeta Delescu, Sefa Serviciului Social Sighet ne-a declarata ca este imposibil ca primariile sa se descurce  cu plafonul  impus de Ministrul Finantelor, in conditiile in care numarul persoanelor incadrate intr-o forma de handicap creste lunar. Interlocutoarea noastra ne-a declarat ca Primaria Sighet se afla in imposibilitatea de a asigura salariile si plata concediilor asistentilor personali din Sighet. In acest an, fondul de salarii a fost asigurt de Minister doar in proportie de 40% in conditiile in care trebuiau asigurate in proportie de 70%, restul sumei fiind asigurata de catre primarie.
Maine, asistentii personali ai persoanelor cu handicap vor picheta Prefectura, lor alaturandu-li-se si asistentii personali din Baia Mare, impreuna cu bolnavii pe care ii ingrijesc. Florin Hossu, lider Cartel Afla Maramures trage un semnal de alarma autoritatilor, explicand ca “bugetul nu ar trebui sa mearga catre campaniile electorale, bugetul ar trebui sa mearga catre oameni”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.