ASASINAREA LUI KHASHOGGI: Franţa, Germania şi Marea Britanie le cer saudiţilor dovezi pentru a-și susţine explicaţiile

ASASINAREA LUI KHASHOGGI: Franţa, Germania şi Marea Britanie le cer saudiţilor dovezi pentru a-și susţine explicaţiile

Arabia Saudită trebuie să vină cu dovezi pentru ca explicaţiile oferite în legătură cu soarta jurnalistului Jamal Khashoggi să fie considerate credibile, au apreciat într-o declaraţie comună Franţa, Germania şi Marea Britanie, relatează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

După ce timp de două săptămâni a negat orice fel de implicare în dispariţia lui Khashoggi, Arabia Saudită a anunţat sâmbătă că jurnalistul a murit în urma unei bătăi cu pumnii care a avut loc în incinta consulatului saudit din Istanbul. La scurt timp după aceea, o altă oficialitate saudită a spus că Khashoggi ar fi murit sufocat.
Nimic nu poate justifica acest asasinat şi îl condamnăm în cei mai fermi termeni cu putinţă. Există o nevoie urgentă de clarificare a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat… dincolo de ipotezele care au fost vehiculate până acum în cadrul anchetei saudite, care trebuie susţinută cu fapte pentru a putea fi considerată credibilă”, se arată în declarația comună.
Cele trei ţări au subliniat că este nevoie de mai multe eforturi şi şi-au exprimat speranţa că se va afla adevărul, iar cei responsabili vor plăti pentru delictele comise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.