Aproximativ 4.200 de polițiști de frontieră la datorie în perioada Sărbătorilor Pascale

Poliția de Frontieră continuă măsurile de supraveghere a frontierei de stat şi de fluidizare a traficului în punctele de trecere, desfășurate în contextul special al Sărbătorilor Pascale.

La nivelul întregii ţări, aproximativ 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. Un exemplu este suplimentarea personalului planificat pentru controlul documentelor adaptată la infrastructura fiecărui punct astfel încât să putem asigura un control operativ pe ambele sensuri de deplasare.

În egală măsură, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. De asemenea, dacă situația o impune, vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control.

La frontiera româno-ungară sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier, iar la graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.