Aproape 2.450 de şcoli vor fi conectate la Internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei

Aproape 2.450 de şcoli vor fi conectate la Internet prin fonduri UE de 135,4 milioane lei
Un număr de 2.446 de şcoli din mediul rural şi oraşe mici vor fi conectate la Internet prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 135,4 milioane de lei, a anunţat luni Ministerul Comunicaţiilor.
"Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a semnat, luni, alături de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, contractul de finanţare din fonduri structurale prin Axa prioritară III «TIC pentru sectoarele privat şi public» gestionată de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, pentru proiectul «Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană»", se arată într-un comunicat al ministerului
Valoarea totală eligibilă a proiectului este 135,4 milioane de lei, iar acesta va fi implementat în 12 luni de la data semnării contractului de finanţare.
Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului public a instituţiilor de învăţământ "în zonele de eşec ale pieţei" (zone rurale şi mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii) prin creşterea utilizării TIC, susţinerea conectării la broadband, precum şi prin consolidarea infrastructurii TIC, se menţionează în comunicat.
Obiectivele proiectului sunt conectarea a 2.446 de şcoli la Internet prin conexiune broadband şi creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 de elevi şi aproximativ 48.000 de profesori.
De asemenea, proiectul urmăreşte creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la resursele educaţionale în inspectoratele şcolare judeţene, precum şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban – rural în domeniul utilizării IT&C şi al accesului conexiunilor Internet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.