APEL: USR Maramureș cere Consiliului Județean Maramureș să rezolve urgent problema gropilor de gunoi din județ!

APEL: USR Maramureș cere Consiliului Județean Maramureș să rezolve urgent problema gropilor de gunoi din județ!

România a fost condamnată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea directivei 1999/31/CE privind depozitele de deșeuri. 68 de gropi de gunoi neconforme sunt în continuare deschise, deși România avea obligația de a le închide și a le reabilita până la 16 iulie 2009. 2 dintre acestea sunt în Maramureș, una la Baia Mare și una la Sighetu Marmației. 

Consiliul Județean, condus de pesedistul Gabriel Valer Zetea, este responsabil de dezastrul cu gropile de gunoi, care va afecta pe termen lung județul și va mări facturile maramureșenilor. Îi solicităm domnului Zetea să înceteze cu chefurile pe bani publici și să lucreze ceva în folosul maramureșenilor. Așa zisa groapă de gunoi ecologică de la Sîrbi-Fărcașa este în continuare complet nefuncțională, după ce terenul s-a surpat, în timp ce domnul Zetea ne minte de 5 ani ba că e realizată în proporție de 90%, ba că testează echipamentele de acolo, cum a declarat acum un an și jumătate, în mai 2017. Cum funcționează echipamentele acum, în 2018, domnule Zetea?
Sumele cheltuite până acum pentru acest fiasco sunt de ordinul zecilor de milioane de euro, bani pe care îî plătim noi toți, nu domnul Zetea. Care mai este și plătit de noi cu peste 17.000 de lei pe lună ca să chefuiască și să ne cheltuie banii iresponsabil. Uită că este pus acolo în slujba noastră, pentru a administra eficient, corect si transparent resursele județului și să nu pună pe spinarea noastră dezastre de zeci de milioane de euro. 
România va trebui să plătească și cheltuielile de judecată după condamnarea de ieri. Din păcate, tot din banii noștri, nu ai incompetenților care nu sunt în stare de 9 ani să asigure o groapă de gunoi ecologică pentru județul Maramureș. 
Biroul de presă USR Maramureş

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.