VIDEO | Apel al consilierului județean Nicolae Mișulec, către autorități, pentru a proteja Valea Ruscovei de inundații

Consilierul Județean, Nicolae Mișulec face apel către conducerea Consiliului Județean Maramureș și către autoritățile de la Apele Române să efectueze o deplasare în teren, în zona Valea Ruscovei, pentru a evalua pagubele produse în urma fenomenelor meteo severe, din ultimul timp. O măsură impusă pentru a evita alte prejudicii, ar fi amenajarea unor diguri de protecție pe drumul județean se străbate zona, drum aflat în proces de reabilitare.

Lucrările din cadrul Proiectului ”Reabilitare DJ 187, Leordina (DN 18) – Ruscova – Repedea – Poienile de Sub Munte”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, sunt în plină desfășurare. Consilierul Județean Nicolae Mișulec, pune în seama acestui drum, pagubele produse de inundații în zona Valea Ruscovei.

”În weekend, m-am deplasat în zona Valea Ruscovei, am fost prezent și în zona Valea Vișeului și am constatat că trebuie să luăm măsuri pe Valea Ruscovei, acolo unde se reabilitează drumul județean, în sfârșit, de către Consiliul Județean. Fac apel pe această cale, conducerii Consiliului Județean Maramureș, fac apel la Direcția Apele Române, ca împreună să se deplaseze în zona Valea Ruscova, să vadă ce probleme apar în timpul inundațiilor și să finanțeze punerea la punct a drumului județean. Dacă acuma, o dată cu modernizarea acestui drum de pe Valea Ruscovei, nu vom proteja acest drum, prin acele diguri, la următoarele viituri, vor fi probleme. După ce modernizăm, după ce asfaltăm, după ce cheltuim foarte mulți bani, trebuie acuma să facem rost de resurse financiare și să protejăm investiția care se face”, spune Nicolae Mișulec.

Lipsa digurilor de protecție e completată de defrișările de pădure din zonă, ca motiv pentru cele pricinuite în aceste zile, e de părere consilierul județean.

”Vreau să felicit primarii de pe Valea Ruscovei și Valea Vișeului, și pe toți oamenii, că fără implicarea acestor oameni, pagubele ar fi fost mult mai mari. S-au mobilizat oamenii, și-au dat seama că trebuie să participe și ei cu ce au, utilaje, să scape de viituri.. Problema e că nu mai avem copaci, și natura se răzbună. Am trăit de pe urma tăierilor de copaci, iar acuma suferim”, spune Mișulec.

DJ 187 reprezintă una dintre cele mai importante axe de comunicație rutieră din Maramureș, deservește patru localități și are lungime de 19,700 km.Dincolo de refacerea sistemului rutier, de relocarea și protejarea rețelelor de apă, energie și canalizare, în cadrul proiectului se vor reabilita și patru poduri cu lungimi de la 8,00 m la 18,00 m, și se vor amenaja accese la proprietăți. De asemenea, sunt prevăzute și lucrări pentru scurgerea apelor și drenaj, lucrări de consolidare terasamente și taluzuri, refacerepodețe transversale și reamenajare podețe de pe drumurile laterale, precum și lucrări privind siguranța circulației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.