Apărut de curând pe tarabele din piaţa din Sighet, pepenele verde trage cu ochiul clienţilor

Apărut de curând pe tarabele din piaţa din Sighet, pepenele verde trage cu ochiul clienţilor

Consumul de fructe şi lichide este obligatoriu în această perioadă de caniculă.Tot în această perioadă este recomandată şi o cură cu pepene verde. Apărut de curând pe tarabele din piaţa agroalimentară din Sighet, pepenele verde trage cu ochiul clienţilor, chiar dacă unii nu se îndură să cumpere decât o felie din deliciosul fruct.Unii nu rezistă ispitei şi se lasă tenţaţi de dulceaţa fructului, chiar dacă este importat din Grecia. Alţii, aşteaptă  să apară pe piaţă pepenele nostru autohton, că e mai ieftin şi, spun ei, mai gustos Comercianţi se plâng că pepenele de Crecia, nu are aşa mare trecre ca cel din România. Mai au de aşteptat două săptâmâni, cel puţin. Acum se impune un preţ de 3 lei kg, costurile cu transportul fiind mai mari. La cel autohton vor afişa 1 leu sau un leu jumătate pe kilogram.
Pepenele verde se gustă înainte de a-l cumpăra. Aşa ne-am obişnuit cu toţii, aşa ne-au obişnuit comercianţii. Unii se oftică rău dacă li se refuză această plăcere, acest hatâr. Unii, merg şi pe negustate. Doar le-o astâmpăra setea. Când descoperă că felia de pepene are şi un gus bun, plăcerea e desăvârşită.
 Anual, comercianţii cumpără aproximativ 17 – 18 tone de marfă, pe care trebuie să le vândă până la apariţia pepenilor autohtoni, ceea ce implica un risc pentru majoritatea dintre ei. I-am întrebat de ce fac stocuri atât de mari de marfă din import. Ne-au răspuns c regret că nu se aşteaptă anul acesta la o recoltă prea bogată de pepeni autohtoni.Ploile şi canicula au compromise o mare parte din recoltă.De import sau de Dăbuleni, pepenele verde este o sursă excelentă de vitamina C și o bună sursă de vitamina A şi antioxidanţi. Este bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu și potasiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.