VIDEO | Aparatura medicală nouă pentru Spitalul Municipal Sighet finanțată din fonduri nerambursabile – FOTO

La Spitalul Municipal Sighetu Marmației a început să sosească aparatura medicală finanțată din fonduri nerambursabile de la UE pe două din cele patru proiecte aprobate pe programul ENI-CBC 2014-2020.

”Acuma sunt în derulare recepțiile la aparatura finanțată pe cele două proiecte HUSKROUA.  Pentru celelalte două proiecte RO-UA suntem în derulare cu procedurile de achiziție, faza finală. Echipamentele medicale care au început să sosească sunt pentru secțiile ORL, Chirurgie, Ortopedie, Oftalmologie, Terapie Intensivă și CPU, pe unul dintre proiecte, iar pe cel de-a doilea proiect, beneficiare sunt secțiile de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologia și Radiologia. În total sunt în jur de 80 de aparate medicale, foarte multe nu le aveam și foarte multe înlocuiesc aparate vechi de zeci de ani, cum ar fi ecografele. Cele mai multe sunt echipamente de care avem mare nevoie și ne lipseau. În această săptămână trebuie să mai sosească patru aparate de ventilație mecanică, 14 monitoare de funcții vitale. Pentru săptămâna viitoare așteptăm și un aparat de radiografie digitală, rebuie să mai sosească încă două aparate de anestezie, masă de operație la orotopedie, masă de operație la ginecologie, dar și lămpi scialitice noi, de ultimă generație””, menționează Dan Dunca, managerul Spitalului Municipal Sighet.

Până în prezent au fost recepționate următoarele :

– 4 aparate de ecografie (CPU, Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală, Secția Obstetricaă-Ginecologie, Secția Neonatologie);

– 1 biomicroscop – Secția Oftamologie;

– 2 aparate EKG – CPU;

– 1 aparat ventilație mecanică – CPU;

– 1 aparat vizualizare vene CPU;

– 1 încalzitor perfuzii – CPU;

– 1 sistem automat pentru resuscitare cardio-pulmonară – CPU;

– 1 electrocauter sigilare vasculară – Secția Chirurgie generală;

– 1 fierăstrău electric gips – Secția Ortopedie-Traumatologie;

– 2 motoare de osteosinteză – Secția Ortopedie-Traumatologie;

– 10 injectomate – Secția ATI;

– 1 videolaringoscop – Secția ATI;

– 1 lavoar cu apă sterilă – Secția ORL;

– 1 lampă UV – Secția ORL;

– 1 injectomat substanță de contrast – Laboratorul de Radiologie și imagistică medicală;

– 2 pulsoximetre – Secția Neonatologie.

Contractele de livrare cuprind pe lângă procesul de punere în funcțiune și proces verbal de instruire a personalului.

 

 

 

În această săptămână urmând să sosească patru aparate de ventilație mecanică și 14 monitoare de funcții vitale pentru secțiile ATI, CPU, Ortopedie-Traumatologie si Chirurgie generală.

Valoarea totală a echipamentelor medicale din cadrul celor două proiecte, HUSKROUA 1702/8.2/0105 si 1702/8.2/0106, pentru care au fost demarate proceduri conform legislației în vigoare, este de cca. 950.000 EUR.

 

 

 

 

 

 

+10

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.