Anumiți părinți vor primi un stimulent de inserție de 1.500 de lei

Părinții care se întorc la serviciu din concediul de creștere a copilului în primele șase luni vor primi un stimulent de inserție de peste două ori mai mare decât cel primit acum, potrivit unei ordonanțe oficializate joi. Practic, stimulentul de inserție va avea două valori: una majorată (de 1.500 de lei), în cazul celor care revin la lucru până când copilul împlinește șase luni, și cea utilizată acum (650 de lei), acordată părinților care se întorc la serviciu oricând după această perioadă. Totuși, chiar dacă ordonanța a fost oficializată acum, prevederile ei se vor aplica numai după modificarea normelor metodologice privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, care ar trebui să aibă loc în cel mult două luni de acum încolo.

Prin Ordonanța de urgență nr. 26/2021, publicată joi în Monitorul Oficial nr. 363, autoritățile stabilesc majorarea stimulentului de inserție pentru anumiți părinți, respectiv pentru cei ce se întorc la muncă la puțină vreme de la nașterea copilului.

Cu toate că ordonanța a fost oficializată, prevederile ei se vor aplica efectiv doar după ce și normele metodologice se vor modifica, autoritățile având la dispoziție pentru asta cel mult 60 de zile. Adică ordonanța va trebui să intre în vigoare până, cel târziu, în data de 7 iunie.

Citește continuarea pe avocatnet.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.