Ansamblul sighetean "Mugurelu" a susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti

Ansamblul sighetean "Mugurelu" a susţinut un spectacol de excepţie la Sala Palatului din Bucureşti

 Copiii Ansamblului “Mugurelul” de la Clubul Copiilor Sighet au participat in aceste zile la Bucuresti la mai multe manifestari legate de traditiile sarbatorilor de iarna. Luni 5 decembrie acestia au urcat pe marea scena a Salii Palatului unde au evoluat in cadrul Festivalului "Mandru ca sunt roman“. 

Initiatorul acestui eveniment a fost Ioan Stetco, director in cadrul Directia de Administrare Tehnica a Senatului Romaniei, maramuresan de origine, dar a fost implicat in oganizare si Clubul Copiilor din Sighet. La festivalul “Mandru ca sunt roman” de la Sala Palatului au fost invitate 8 ansambluri folclorice din toate regiunile tarii, alaturi de care au urcat pe scena si artisti consacrati ai folclorului romanesc. Au urcat pe scena ansamblurile “Doruletul”din Tulcea, Calusarii Oltului din Slatina,  Barcau din Simleu Silvaniei, Zarandul din Arad, Mugurelu din Dorohoi, Margineanca din Botosani Fluierasii din Dobrotesti Teleorman, Frunza Verde Olt, Brauletul Olt si Mugurelul din Sighetu Marmatiei. Format din 45 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 16 ani, ansamblul Mugurelul a reusit prin spectacolul oferit sa ridice publicul in picioare, in sala fiind prezenti in jur de 3000 de spectatori.
Micutii sigheteni au fost insotiti pe scena de solista maramuresana Ileana Matus. Spectacolul a inceput la ora 19:00 si s-a incheiat printr-o lunga serie de aplauze in jurul orei 24:00.  Dupa spectacolele sustinute la Sala Palatului, copiii ansamblului Mugurelul, au dus colindul maramuresan la mai multe ministere si institutii din Bucuresti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.