Ansamblul Mugurelul pe primul loc la festivalul "Căluşul românesc"

Ansamblul Mugurelul pe primul loc la festivalul "Căluşul românesc"

 Ansamblul Mugurelul de la Clubul Copiilor din Sighetul Marmatiei a reprezentat cu mare cinste judetul Maramures la festivalul concurs “Căluşul românesc” aflat la cea de a 13-a editie. Copiii sigheteni au cucerit atat publicul oltean cat si juriul care i-a desemnat in cele din urma ca si castigatori ai festivalului.

Pe langa locul I la categoria formatii folclorice Mugurelului sighetean i-a fost desemnat si premiul de popularitate. Festivalul a debutat miercuri 15 iunie la Slatina Olt si s-a incheiat vineri 17 iunie cu festivitatea de premiere si parada portului popular. Copiii de la ansamblul Mugurelul au concurat alaturi de alte 87 de formatii din 16 judete. Asadar, felicitari copiilor dar bineanteles si celor doi profesori coordonatori, respectiv Vasile Iusco si Marian Babut, care cu multa rabdare si pasiune indruma pasii micilor dansatori sigheteni. Iata ca, inca o data folclorul autentic maramuresan a fost apreciat si urcat pe podium, datorita daruirii cu care cei doi profesori transmit dragostea pentru traditie si folclor. 

UPDATE

In noaptea de sambata 18 spre duminica 19 iunie au sosit la Sighet micii moroseni intampinati fiind cu bratele deschise de toti cei care ii pretuiesc si se mandresc cu ei. La fata locului a fost prezenta si echipa TV Sighet care a reusit sa culeaga primele impresii dar si primele imagini cu diplomele si trofeele aduse in municipiul nostru de ansamblul Mugurelul. Directorul Clubului Copiilor din Sighet, Ioan Iuga a declarat in exclusivitate pentru TV Sighet ca acest turneu a fost primul dintr-o lunga serie care va urma, atat pe plan national cat si international. Traditiile maramuresului istoric, continua sa fie etalate in lumea intreaga si datorita acestui grup de copii. FELICITARI SI LA MAI MARE! Nu ratati stirile TV Sighet de luni 20 iunie in cadrul carora veti putea urmari imagini in exclusivitate atat de la festival, cat si de la sosirea castigatorilor in Sighet. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.