ANRE nu va retrage autorizaţiile de funcţionare a societăţii Hidroelectrica

ANRE nu va retrage autorizaţiile de funcţionare a societăţii Hidroelectrica
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat, joi, printr-un comunicat, că SC ‘Hidroelectrica’ SA îşi poate desfăşura în continuare activitatea conform legii, cu toate că Tribunalul Bucureşti a admis cererea societăţii de intrare în insolvenţă.
‘SC Hidroelectrica SA funcţionează conform legii, deţinând autorizaţii şi licenţe pentru desfăşurarea de activităţi în sectorul energiei electrice. Din acest motiv, Autoritatea nu va suspenda şi nu va retrage nicio autorizaţie sau licenţă deţinută de Hidroelectrica, pe parcursul derulării procedurii de insolvenţă, societatea având toate drepturile pentru a-şi desfăşura în continuare activitatea, în conformitate cu prevederile Legii insolvenţei nr. 85/2006, cu completările şi modificările ulterioare’, se arată în comunicat. 
Tribunalul Bucureşti a admis miercuri cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă. 
Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012 iar, potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea societăţii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichidităţi. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.