ANI: Deputatul PSD Bleotu Vasile, în stare de incompatibilitate

ANI: Deputatul PSD Bleotu Vasile, în stare de incompatibilitate
Agenţia Naţională de Integritate a stabilit că deputatul PSD de Vâlcea Bleotu Vasile se află în stare de incompatibilitate, începând cu anul 2007, deoarece deţine simultan calitatea de parlamentar şi funcţia de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.
Potrivit unui comunicat al ANI remis vineri AGERPRES, începând cu 20 decembrie 2007, Vasile Bleotu deţine calitatea de deputat în Parlamentul României. 
De asemenea, el ocupă, începând cu 18 februarie 2005, postul de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. 
Conform prevederilor art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare, "calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, potrivit Constituţiei, cu excepţia celei de membru al Guvernului […]". 
Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.