VIDEO | Angajații din sănătate amenință cu procese fiindcă n-au primit vouchere de vacanță

Angajații din mai multe spitale din județul Maramureș încă mai așteaptă să primească voucherele de vacanță restante, aferente perioadei iulie 2017 – noiembrie 2018. Majoritatea unităților medicale din județ nu au acordat aceste tichete de vacanță, din lipsă de fonduri. Unitățile spitalicești care înregistrează astfel de restanțe vor fi acționate în instanță.

Situația neacordării voucherelor de vacanță a fost dezbătută vineri, în cadrul Consiliului Județean al Sanitas Maramureș.

”E vorba de angajații spitalelor Borșa, Sighet, Vișeu, Spitalul Județean, Târgu Lăpuș, care au strâns semnături. Am facilitat o întâlnire cu avocatul pentru a finaliza și a depune cererile în instanță. Nici în anul 2017, nici în anul 2018 nu s-au acordat voucherele. Ordonanța prevede acordarea unui set de vouchere de vacanță în intervalul iulie 2017 – noiembrie 2018. Nu au fost acordate. În doi ani aveau opțiunea să dea ori în 2017, ori în 2018 sau să împartă sarcina fiscală pe bugetul a doi ani consecutiv, nu s-a întâmplat, drept pentru care suntem obligați să mergem în instanță să câștigăm aceste drepturi și să obligăm unitățile la acordarea lor”, a declarat prețedintele Sanitas Maramureș, Mircea Ciocan.

Liderul Sanitas Maramureș susține că s-au strâns semnături pentru acționarea în  instanță a unităților sanitare care nu au înțeles să se achite de obligația acordării voucherelor de vacanță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.