VIDEO | Anchetă epidemiologică la Fărcașa după ce primarul a anunțat că este infectat cu noul coronavirus

Direcția de Sănătate Publică Maramureș s-a deplasat în comuna Fărcașa, unde un medic epidemiolog a efectuat ancheta epidemiologică și a evaluat situația de la nivelul primăriei după ce primarul a anunțat că este infectat cu noul coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a precizat că s- a discutat cu toți angajații care au intrat în contact cu edilul în ultimele 48 de ore, coroborat cu contacții direcți rezultați din datele oferite de către primar, care a fost confirmat pozitiv în urma testării la cerere.

”S-a efectuat dezinfecția sediului autorității administrației publice locale și au fost luate măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Toți angajații primăriei vor fi testați, chiar dacă au purtat mască de protecție în timpul programului de lucru. Primăria și Consiliul Local Fărcașa își vor desfășura activitatea cu program și personal redus, un angajat în fiecare birou pentru a prelua documente și a rezolva problemele de la nivelul unității administrativ-teritoriale. De asemenea, medicul epidemiolog s-a deplasat și la o societatea comercială, unde a discutat cu conducerea unității și a constatat că au fost respectate măsurile stabilite în legislație pentru protecția și sănătatea angajaților”  se arată în comunicatul de presă emis de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, CJSU le reamintește cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.