Video | Analiza ultimului an școlar, cu Mihai Cosmin Pop, inspector școlar general

A fost un an școlar în care lucrurile au funcționat, chiar dacă în învățământul maramureșean analizăm doar rezultatele ultimelor două săptămâni, la Evaluare Națională și bacalaureat, rezultatele fiind cele mai bune din ultimii ani. În pandemie lucrurile au fost gestionate corect, spune Mihai Cosmin Pop, inspectorul școlar general al ISJ Maramureș. Toate școlile și-au creat platformele digitale și s-a putut gestiona corect școala.

Subiectele de la Evaluarea Națională și bacalaureat au fost dozate, au fost exersate, au existat modele de subiecte.
”Cred că suntem mai serioși, cred că și copiIi au înțeles mai bine, probabil și pregătirea se face mai conștient. Subiectele au fost dozate, pot să mă refer foarte bine la materia pe care o predau, istoria, au fost foarte clare, nu au existat elemente de dificultate, nu au existat capcane în construcția subiectelor și atunci copIii au gestionat lucrurile” – explică inspectorul școlar general Mihai Cosmin Pop.

Vara, la Inspectoratul Școlar este cea mai ”fierbinte” perioadă din an. S-a intrat în febra examenelor de titularizare și a celor de definitivat, apoi începe perioada deaplicare pentru posturile libere.

În următorul an școlar, 2022-2023, organizarea va fi modulară. Vor fi cinci perioade separate de vacanțe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.