Amenzi de aproximativ 43.000 de lei în 4 ore de acţiune a poliţiştilor rutieri

Sâmbătă, 25 mai, poliţiştii Serviciului Rutier au acţionat cu aparatura radar din dotare pe D.N.1C Seini – Baia Mare – Satulung şi D.N.18 Sighetu Marmaţiei – Vişeu de Sus. Între orele 11.00 – 15.00, poliţiştii au aplicat pentru abaterile constatate 61 de sancţiuni contravenţionale. 42 dintre acestea au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 121 km/h pe un sector de drum cu limită de 50 km/h. Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii Serviciului Rutier s-a ridicat la valoarea de aproximativ 33 000 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus retragerea a 10 permise de conducere, cinci pentru viteză şi cinci pentru depăşiri neregulamentare şi retragerea a patru certificate de înmatriculare.

În acelaşi context, poliţiştii din Baia Sprie au acţionat împreună cu cei din Şişeşti. Contravenţiile aplicate de aceştia au fost în valoare de peste 10 000 de lei. Din cele 26 de sancţiuni aplicate, 17 au fost în cazul unor şoferi care au condus cu viteză peste limita legală. Totodată, a fost reţinut un permis de conducere.

Poliţiştii reamintesc că viteza excesivă este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Înainte de a porni la drum, calculaţi cât timp câştigaţi dacă rulaţi cu viteză, dar şi riscurile pe care le suportaţi în cazul în care nu mai reuşiţi să frânaţi la timp!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.