Amenajările pentru vârstnici ocupate de boschetari

Siguranța publică a membrilor comunității este o sarcină legală a administrației locale, cerință care se realizează prin intermediul structurilor de ordine publică .

Majoritatea amenajărilor pentru vârstnici din cartierele băimărene se află într-o stare precară, ele nu sunt întreținute, reparate și igienizate.

Gavra Bogdan, consilier local a primit sesizări din partea locatarilor de pe Bulevardul București, actualmente Bulevardul Regele Mihai, menționând starea de fapt privind aceste amenjări.

Veniți vă rog să vedeți starea precară în care se află amenjarea de lemn amplasată în spatele Pizza H de pe Bdul București. Lemnăria ruptă sau furată, masa lipsă, banci distruse, gunoaie și un miros pestilențial de resturi și dejecții. Amenajarea este confiscată de boschetarii care locuiesc, dorm și stau acolo, agresând verbal seara trecătorii și locuitotii din imobilele invecinate. Aceștia beau alcool, fac gălăgie și consumă resturi alimentare din containerele de gunoi generând un focar de infecții major în apropierea unei creșe. Asta trebuie să vadă copiii noștri?” – scriu cetățenii.

Problema persoanelor fără adăpost trebuie să constituie o preocupare permanentă a întregii comunități dar mai ales al executivului Primăriei care prin programe sociale pot asigura relocarea lor în familie sau asigurarea posibilității de a muncii și primi o locuință socială. Voi solicita Direcției de Asistență Socială o informare privind programele derulate ce vizează persoanele fără adăpost și modul cum se încearcă reintegrarea lor în comunitate și familii. În același timp, ca o măsură imediată voi solicita Direcției Poliției Locale planul de acțiune al agenților săi, modul cum se realizează acțiunile de patrulare și asigurare a ordinii publice în zonele unde sunt asemenea amenajări în cartiere.
Băimărenii trebuie să beneficieze de siguranță și ordine în orașul lor! ”- a declarat Bogdan Gavra.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.