Aleșii județeni au votat pentru acordarea unor stimulente financiare lunare la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul Județean Baia Mare

Aleșii județeni s-au întâlnit miercuri, 27 februarie 2019, la ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș. Discuțiile s-au întins pe parcursul a aproape trei ore, timp în care au fost dezbătute, analizate și votate 17 proiecte de hotărâre. Ședința a fost condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran.

În debutul întâlnirii plenului, șeful administrației județene a dorit să felicite reprezentanții Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, și în special pe directorul Teodor Ardelean, consilier județean, pentru apariția volumului ”100 de ani de la Marea Unire. 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”, carte care a fost realizată în colaborare cu Centrul de Cercetare și Documentare Baia Mare al Academiei Române, coordonator fiind Teodor Ardelean. În cele peste 700 de pagini ale acestei monumentale lucrări se regăsesc numele a 100 de maramureșeni care au făcut istorie și care au fost selectați, potrivit dr. Teodor Ardelean, din peste 1000 de nume de maramureșeni celebri. În finalul volumului, directorul Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare semnează postfața cărți sub titlul ”O sută de oameni binecuvântați dintr-un veac zbuciumat” unde explică, pe scurt, cum a luat ființă această lucrare deosebită.

Odată intrați în ordinea de zi, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lucrările de reabilitare şi amenajare interioare şi exterioare la clădirea B a Casei Petöfi Baia Mare”, pentru realizarea de reparații capitale la șarpanta Palatului Administrativ şi lucrări de finisaje exterioare la Corp E, dar și pentru realizarea instalației electrice de utilizare la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor  (CMID) – Sârbi, Fărcaşa.

Totodată, s-a retras dreptul de administrare a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare asupra unui imobil aparținând domeniul public al județului Maramureș, respectiv clădirea în care a funcționat Planingul Familial, de pe strada Moldovei. Conform unei adrese remise de către reprezentanții Spitalului Județean din Baia Mare, s-a specificat faptul că în imobil nu se mai desfășoară activități specifice actului medical și, privind necesitatea Consiliului Județean de a obține noi spații pentru unele instituții de interes județean, aleșii au votat pentru retragerea dreptului de administrare a spitalului. S-a votat și pentru trecerea unor bunuri din domeniul public al orașelor Borșa și Cavnic, în domeniul public al județului Maramureș, dar și pentru includerea în domeniul public al judeţului Maramureş a unor bunuri imobile și darea lor în administrarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus.

Printre proiectele votate s-a aflat și acordul de cooperare pentru realizarea evenimentului  „Serbările Zăpezii” la Borșa, dar și acordarea unui mandat reprezentanților Consiliului județean Maramureș în Adunarea Generală a Acționarilor la S.C. „Drumuri – Poduri Maramureș” S.A. În ceea ce privește personalul medical și de specialitate din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, respectiv al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, consilierii județeni au aprobat acordarea unor stimulente financiare lunare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.