ALEGERI 5 IUNIE: La sfârşitul săptămânii se va şti componenţa BEJ

ALEGERI 5 IUNIE: La sfârşitul săptămânii se va şti componenţa BEJ

 Peste exact două luni, maramureşenii vor cunoaşte rezultatele oficiale ale alegerilor locale din 5 iunie. În judeţ, pregătirile pentru scrutin au fost deja demarate. La sfârşitul săptămânii se va ști şi componenţa Biroului Electoral Judeţean. 

Desemnarea preşedintelui şi locţiitorului Biroului Electoral Judeţean, precum şi a preşedinţilor şi a locţiitorilor birourilor electorale de circumscripţie înfiinţate pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile publice locale din data de 5 iunie se va face prin tragere la sorţi. Şedinţa publică va avea loc vineri, la ora 15:00, la sediul Tribunalului Maramureş. 
Potrivit calendarului acțiunilor din cuprinsul perioadei electorale, în intervalul 11 – 26 aprilie are loc depunerea candidaturilor;4 mai este termenul la care candidaturile rămân definitive;6 mai este termenul la care trebuie aduse la cunoștință publică numărul circumscripțiilor electorale, delimitarea și numerotarea fiecărei secții de votare, precum și sediile acestora. În perioada 6 mai – 4 iunie se derulează campania electorală. 26 mai este termenul aferent tipăririi buletinelor de vot. 5 iunie este ziua votării, în intervalul 07:00 – 21:00, iar în 6 iunie, până la ora 21:00, va avea loc numărarea voturilor, încheierea proceselorverbale şi întocmirea dosarelor cu rezultatele votării. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.