Al-Qaida în România. Un irakian a fost trimis în judecată pentru că a ajutat membri ai reţelei să vină în ţara noastră

Al-Qaida în România. Un irakian a fost trimis în judecată pentru că a ajutat membri ai reţelei să vină în ţara noastră
Un cetăţean irakian care era declarat indezirabil în România a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a ajutat cinci conaţionali căutaţi pentru acte teroriste în favoarea organizaţiei al-Qaida în Irak să vină şi să plece din România.
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală l-au trimis în judecată pe Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, cetăţean irakian, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 33 alineatul 1 litera c din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.
"În sarcina inculpatului Al Dulaimi A.A. Mohamad se reţine că, sub identitatea sa reală sau folosind identităţi fictive şi prin intermediul a patru societăţi comerciale, special constituite în acest scop, a înlesnit intrarea/ieşirea în/din România şi prelungirea dreptului de şedere în ţară a unui număr de cinci cetăţeni irakieni, având cunoştinţă de împrejurarea că aceştia au sprijinit/săvârşit acte teroriste în favoarea organizaţiei teroriste AL QAEDA în Irak", se arată într-un comunicat de vineri al DIICOT.
Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se află ilegal pe teritoriul României, deşi prin dispoziţia organelor legale a fost declarat indezirabil în România, au precizat procurorii DIICOT.
În această cauză procurorii DIICOT au colaborat cu autorităţile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria şi Suedia. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor şi cu suportul informativ al SRI.
Dosarul a fost trimis pentru soluţionare la Curtea de Apel Bucureşti.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.