AJUTOR: Liderul unui land din Germania se declară dispus să primească refugiați din tabăra de la Idomeni

AJUTOR: Liderul unui land din Germania se declară dispus să primească refugiați din tabăra de la Idomeni

 Liderul landului german Turingia, Bodo Ramelow, se declară dispus să primească refugiați dintre cei care locuiesc în condiții dezastruoase în tabăra de la Idomeni, la frontiera închisă dintre Grecia și Macedonia, relatează AFP.

Într-un interviu pentru săptămânalul Der Spiegel, președintele-ministru al acestei regiuni din fosta RDG afirmă că Turingia poate primi ‘între 1.000 și 2.000 de refugiați dintre cei blocați la Idomeni în Grecia și care au nevoie disperată de ajutor’. 
El își dorește totuși ca, în acest caz, statul federal să îi ofere un sprijin logistic. 
"Putem contribui la o soluție europeană" pentru relocarea refugiaților în Uniunea Europeană, dă asigurări oficialul, membru al partidului Die Linke (stânga radicală), explicând că în acest moment șapte din cele zece centre din Turingia care pot primi refugiați sunt goale. 
Germania a primit anul trecut peste un milion de solicitanți de azil. Într-un gest dramatic determinat de considerente umanitare, cancelarul german Angela Merkel a decis la începutul lunii septembrie să îi primească fără rezerve pe refugiații blocați în Ungaria. 
De atunci, Germania a luat măsuri pentru a limita acest flux uman, în special în cadru european. 
Aproximativ 12.000 de persoane se află la Idomeni, la frontiera cu Macedonia, închisă de la 7 martie. 
Organizațiile umanitare au denunțat condițiile extrem de dificile în care trăiesc imigranții la Idomeni. Un ministru grec a calificat această tabără drept ‘un Dachau al timpurilor moderne’. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.