VIDEO | AJOFM Maramureș derulează proiecte pe fonduri europene pentru stimularea ocupării forței de muncă

În anul 2018, la nivelul ANOFM au fost implementate o serie de proiecte prin care au fost accesate fonduri europene în vederea finanțării măsurilor active pentru stimularea ocupării forței de muncă.ȘI AJOFM Maramureș implementează proiecte europene începând cu anul 2018 și acestea se vor derula până în anul 2021.

Proiectele se derulează prin Fondul Social European, prin Programul  Operațional Capital Uman, cu finanțare 2014-2020.

Avem în derulare nouă proiecte europene, dintre care opt sunt scheme de finanțare, iar acestea se referă la decontarea unor sume pentru persoanele peste 45 de ani și pentru tineri. Aceste subvenții au fost acordate agenților economici, în anii anteriori, iar în această perioadă acestea se rambursează din Fondul Social European. Un proiect foarte important derulat de către AJOFM Maramureș are ca  beneficiar  ANOFM București și ca partener Ministerul Educației și ANPISU. Și în cadrul acestui proiect lucrează experți externi, dar și experți interni. Rolul acestor experți din proiectul INTESPO este de a contacta tinerii  care nu lucrează și nici nu se află în nicio formă de învățământ și de a-i înregistra în serviciul public de ocupare”, menționează ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

În această perioadă sunt și programe în derulare,scheme finanțate prin Programul Operațional Capital Uman,  pentru agenții economici care au programe de ucenicie. Sunt în derulare trei astfel de programe care se vor finaliza anul viitor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.