AJOFM: Ce cursuri de formare profesională se vor organiza în următoarea perioadă

AJOFM: Ce cursuri de formare profesională se vor organiza în următoarea perioadă

 Peste 150 de programe profesională se vor derula în această lună în întreaga țară. Două dintre acestea sunt organizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Maramureș. 

45 de șomeri din Maramureș vor urma în luna martie cursurile gratuite organizate de AJOFM pentru meseriile de lucrător în comerț și inspector resurse umane. În funcție de solicitări, Agenția Județeană de Ocipare a Forței de Muncă va organiza în acest an și alte cursuri de formare profesională.
„În acest an AJOFM Maramureș intenționează să organizeze aproximativ 30 de cursuri de formare profesională în 21 de meserii. Agenția este autorizată să organizeze cursuri în 26 de meserii. Este necesar să fie înscrise minim 15 persoane pentru a demara un curs de formare profesională”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Maramureș, Ștefania Donca. 
Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă va ține cont în organizarea cursurilor de formare profesională și de ceea ce se caută pe piața forței de muncă din Maramureș.
„AJOFM Maramureș are în vedere organizarea unor cursuri pentru instalatori tehnică sanitară și instalații gaz și, de asemenea, pentru meseria de gaterist, pentru că au fost solicitări în anul anterior”, a specificat Ștefania Donca.
În afara șomerilor, la cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Maramureș pot participa și persoane angajate, acestea trebuind să achite însă o taxă. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.