AIEA îşi va deschide un birou la Fukushima

AIEA îşi va deschide un birou la Fukushima
Agenţia Internaţională pentru Energia Atomică îşi va deschide un birou la Fukushima pentru a asigura monitorizarea eforturilor întreprinse în vederea combaterii consecinţelor accidentului nuclear provocat de seismul de la 11 martie, a anunţat sâmbătă şeful AIEA.
Autorităţile japoneze, care se confruntă cu neîncrederea populaţiei în legătură cu energia nucleară după catastrofa de la 11 martie, au cerut AIEA să îşi deschidă un birou la Fukushima, unde a avut loc cel mai grav accident nuclear de la Cernobâl încoace. 
‘Am transmis guvernului japonez că AIEA este gata să coopereze’, a declarat directorul general al AIEA Yukiya Amano, citat de Kyodo şi AFP, de la Davos, unde are loc Forumul Economic Mondial. 
‘În timp ce sediul /agenţiei/ de la Viena va continua să se ocupe de problemele legate de decontaminarea şi eliminarea combustibilului nuclear uzat, vom fi în măsură să păstrăm un contact strâns’ cu actorii locali din Fukushima prin deschiderea acestui birou, a explicat el. AIEA intenţionează să îşi deschidă biroul de la Fukushima până la finalul anului, a adăugat Amano. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.