VIDEO | AJOFM Maramureș va elabora o nouă strategie de lucru

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș va elabora o nouă strategie de lucru. Este vorba despre Startegia 2021-2027. Până acuma s-a lucrat conform Strategiei 2014-2020, motiv pentru care și Maramureșul este în grupul de lucru al conceperii și a scrierii acestei noi strategii.

Pentru conceperea noii strategii de lucru, se va porni de la efectuarea mai multor analize.

”Vom încerca să elaborăm o analiză a sistemului de asigurări, a ceea ce avem, o altă analiză va fi despre documentele strategice și documentele programatice impuse de către Uniunea Europeană legat de ceea ce trebuie să îndeplinim în următorii ani, pentru că tot ceea ce vom gândi va fi la nivelul globalizării și atunci trebuie să ne orientăm către îmbătrânirea activă, implicarea persoanelor învârstă cât mai mult pe piața forței de muncă, integrarea tinerilor care va fi un obiectiv extrem de important și un alt obiectiv foarte important al Uniunii Euroepene este uncenicia la locul de muncă, formarea profesională la locul de muncă, un lucru extrem de important, motiv pentru care anul acesta ne-a fost mărit numărul celor care trebuie să fie angajați pentru ucenicie, pentru că și noi, ca orice instituție, avem indicatori de performanță”, spune Oana Oșan, directorul agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Maramureș.

În fiacere an au loc mai multe întâlniri la nivel național, prin care angajații Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă realizează analize SWOT ale instituțiilor și caută soluții comune la problemele identificate.

”Noi deja am elaborat  și am transmis mai multe tipuri de chestionare persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, angajatorilor, funcționarilor din instituția noastră, conducerii, consiliului consultativ, partenerilor sociali, ONG-urilor. Ne dorim să știm cum ne văd ei, care este percepția acestora despre serviciile pe care noi le oferim, și am primit răspunsuri foarte frumoase, foarte interesante, pe care le vom lua în considerare. În demersul nostru de a colecta aceste informații, am rugat angajatorii să fie extrem de sinceri în completarea chestionarelor”, spune Oana Oșan.

Toate aceste analize și strategii vor permite perfecționarea și modernizarea serviciilor AJOFM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.