VIDEO | AGENDA CULTURALĂ | Evenimente de Dragobete în Baia Mare

Ansamblul Folcloric Național Transilvania organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș evenimentul cultural – tradițional ”Hai la joc de Dragobete!”. Spectacolul este unul înregistrat și va fi transmis online pe pagina de facebook a Ansamblului Folcloric Național Transilvania. Tot de Dragobete,  Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Asociația ”Bogdan Dragoș” a Urmașilor Nobilimii Maramureșene, proiectul medalion ”Dragobetele. Dragostea dintre academicianul Alexandru Surdu și Maramureș”.

Începând cu ora 20:00, Ansamblul Folcloric Național Transilvania organizează în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș evenimentul cultural – tradițional ”Hai la joc de Dragobete!”. Spectacolul va putea fi urmărit online, pe pagona de facebook a Ansamblului Folcloric Național Transilvania.

Fiu al Babei Dochia, chipeșul Dragobete, este descris în legendele maramureșenilor ca fiind unul din vestitorii primăverii, patronul dragostei și al bunei-dispoziții.

Așadar, Ansamblul Folcloric Național Transilvania vă invită la un spectacol al dragostei și al bucuriei, un spectacol al tradițiilor românești specifice primăverii. Dansul de Maramureș, dansul bărbătesc și învârtita sunt puse în scenă de corpul de balet al ansamblului, coregrafia fiind semnată de Emil Miheț, iar regia artistică de Iuliana Dragoș. Invitatul special al acestui eveniment este cunoscutul solist vocal Alexandru Pop, devenit deja o emblemă a cântecului străbun din Maramureș.

Miercuri, 24 februarie 2021, ora 15:00, Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” Baia Mare organizează, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Asociația ”Bogdan Dragoș” a Urmașilor Nobilimii Maramureșene, proiectul medalion ”Dragobetele. Dragostea dintre academicianul Alexandru Surdu și Maramureș”.

Evenimentul cultural se va desfășura în sala de conferințe a bibliotecii și include o expoziție de carte ”In memoriam academician Alexandru Surdu”, o expoziție de fotografii, precum și o proiecție video a unor imagini reprezentative din viața academicianului Alexandru Surdu, cetățean de onoare al județului Maramureș.

Având în vedere situația creată de pandemia de COVID-19, organizatorii au luat toate măsurile necesare de prevenție și siguranță. Iar accesul în sala de conferințe a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” Baia Mare se va permite pentru maxim 30 de persoane, respectând astfel normele legislative în vigoare referitoare la distanțarea socială.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.