VIDEO | Administrația locală din Ieud face demersuri pentru introducerea rețelei de gaz în comună

Administrația locală din Ieud face demersuri pentru introducerea rețelei de gaz în comună. Primarul Nicolae Traian David spune că acest lucru ar reduce și criza de lemn de foc din Maramureșul Istoric.

Pentru obținerea acestei finanțări Ieudul trebuie să facă o asociere cu alte 2 localități din zonă.

”Lucrăm acum la o asociere între noi, Dragomirești și Săliștea de Sus pentru proietcul de racordare la rețeaua de gaz. Aproape toate comunele lucrează, am înțeles că este un proiect pe fonduri europene. Pentru toate 3 localitățile va fi o sumă maximă de 25 milioane euro. În momentul de față am făcut adresa la TransGaz să ne comunice unde va fi amplasat SRM-ul și unde va avea Ieudul punctul de racordare astfel încât noi să putem demara documentația pentru obținerea finanțării pentru traseele din comună și racordul către proprietăți. Lemnele sunt din ce în ce mai scumpe, cu gazul cred că s-ar ieși un pic mai ieftin, acum lemnul se găsește foarte greu, este scump și confortul este mult mai mare cu gaz”, a precizat Nicolae Traian David, primarul comunei Ieud.

Edilul local spune că este cerere din partea cetățenilor pentru racordarea la rețeaua de gaz dacă aceasta va fi introdusă în Ieud.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.