ADIGIDM Maramureș: Rona de Jos și Rona de Sus, două comunități din Maramureșul Istoric în care localnicii selectează deșeurile și se ridică separat

Rona de Jos și Rona de Sus, două comunități din Maramureșul Istoric în care localnicii selectează deșeurile și se ridică separat. Localitățile sunt de 6 luni în programul pilot demarat de ADIGIDM în cadrul căruia, în parteneriat cu autoritățild locale, cetățenii au primit saci pentru colectarea din poartă în poartă a deșeurilor reciclabile.

Separarea la sursă a deșeurilor este extrem de importantă. Lipsa colectării selective atrage sancțiuni pentru primăriile care nu implementează acest sistem. Banii se plătesc din bugetul local.

La finalul anului trecut, 22 de primării din cele 36 din Maramureșul Istoric au fost amendate din cauza necolectării selective a deșeurilor. Printre acestea nu s-au regăsit primăriile aflate în proiectul ADIGIDM.

În acest an numărul UAT-urilor din Maramureșul Istoric aflate în parteneriat cu ADIGIDM a crescut de la 12 la 24!” – a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.