ADIGIDM Maramureș: Încă 9 localități din Maramureșul Istoric colectează reciclabilele din poartă în poartă

De la începutul acestei luni, încă 9 comune din Maramureșul Istoric au intrat în programul de colectare selectivă a reciclabilelor din poartă în poartă în cadrul proiectului ADIGIDM Maramureș „Logica în colectare incepe din selectare”.

Localitățile în care operatorii vor colecta separat reciclabilele de la locuința cetățenilor sunt: Bocicoiu Mare, Câmpulung la Tisa, Desești, Remeți, Vadu Izei, Petrova, Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Poienile de sub Munte. Autoritățile din aceste comune au finalizat împărțirea sacilor destinați colectării reciclabilelor, achiziționați în parteneriat cu ADIGIDM. Sperăm ca în următoarele zile să se finalizeze împărțirea infrastructurii de colectare si în celelalte 5 localități partenere, pentru ca din luna martie să intre și acestea în sistemul de colectare a reciclabilelor din poartă în poartă.

În acest moment sunt 21 de localități din zona de peste deal în care se colectează separat reciclabilele, la sac, prin parteneriatul cu ADIGIDM. Îi rugăm pe cetățenii din cele 9 localități să-și descarce și să-și creeze cont în aplicația de mobil ADI Deșeuri MM, prin intermediul căreia vor primi notificări legate de ziua în care se ridică fiecare tip de fracție. Aplicația se poate descărca pe orice tip de telefon smart,” a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.