ADIGIDM Maramureș a început de luni campania derulată sub sloganul „colectare inteligentă=selectare eficientă”

ADIGIDM Maramureș a început de luni, 4 aprilie campania derulată sub sloganul „colectare inteligentă=selectare eficientă”. Campania se desfășoară în Baia Mare, lângă punctele de colectare comune.

Am ales să începem această campanie în trei dintre cele mai sensibile puncte de colectare: Bulevardul Traian (în spate la Pizza Plus), Unirii (în spate la Magazinul Maramureșul) și la punctul de colectare de la intersecția Mărășești cu Bulevardul Republicii.

Cei care au adus deșeul neselectat au fost ajutați să-l selecteze pe loc și abia apoi să-l arunce în recipienți. Cei mai mulți s-au conformat. Alții au preferat sa-și pună deșeul în mașină și să-l arunce la un alt punct de colectare, unde nu stătea un angajat ADIGIDM. O atitudine departe de ceea ce înseamnă respectul pentru comunitatea în care trăiești.
Efectele campaniei s-au văzut imediat. La punctul de colectare din intersecția Mărășești cu Bulevardul Republicii, în cele 11 ore în care s-a stat lângă punctul de colectare, s-au umplut 2 igloo-uri destinate fracției plastic/metal  și mai mult de jumătate un igloo pentru fracția hârtie/carton. Recipienții pentru deșeu rezidual au rămas aproape goi la 7 ore după golire. Într-o zi în care zona nu este supravegheată aceștia sunt arhiplini, necesitând două goliri/zi,” – a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

Campania se desfășoară timp de o lună cu sprijinul Primăriei Baia Mare, prin Poliția Locală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.