ADI Deșeuri solicită sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea programului de colectare

În urma monitorizărilor făcute de ADIGIDM Maramureș, după intrarea în vigoare a noului program de colectare selectivă pe zona de case din Baia Mare, s-au constatat încălcări ale operatorului în ceea ce privește respectarea programului. Unele străzi au fost omise de la colectare, iar pe altele s-a intervenit parțial. În anumite cazuri operatorul a explicat lipsa de prestare a serviciului prin aceea că necurățirea zăpezii de pe arterele publice a împiedicat prestarea serviciului.

În baza celor constatate și notificate ieri operatorului, am trimis azi o solicitare Primăriei Baia Mare ca prin „Direcția Poliția Locală” să sancționeze contravențional, în baza prevederilor Legii 51/2006, operatorul de salubrizare. Ne dorim ca delegatul din contractul de salubritate să înțeleagă că prestația se face benevol la toți utilizatorii, nu doar constrânși de acțiunile de monitorizare ale ADIGIDM.

Mulțumim cetățenilor care ne sesizează orice încălcare a graficului de colectare. Colaborarea dintre ADIGIDM Maramureș și fiecare dintre dumneavoastră este importantă pentru a avea un serviciu care să respecte parametri tehnici calitativi și cantitativi asumați. Asta include, pe lângă dreptul de a beneficia de serviciul de salubrizare, obligația utilizatorului de a colecta selectiv.
Cei care nu au primit pubele galbene și albastre și locuiesc la casă în Baia Mare sunt rugați să sune la Drusal. Operatorul are pe stoc peste 800 de pubele/tip de fracție reciclabilă, care au rămas nedistribuite pentru că, spune operatorul, cetățenii nu au fost găsiți acasă,” – a comunicat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.