ADI Deșeuri: Ridicarea deșeurilor menajere din afara „țarcurilor” de colectare creează probleme și imagini hidoase
Disputa de responsabilitate dintre Drusal și SPAU în ceea ce privește ridicarea deșeurilor menajere din afara „țarcurilor” de colectare creează imagini hidoase în jurul multora dintre punctele de colectare din Baia Mare.
Drusal curăța aceste deșeuri până la începutul lui decembrie 2021 în baza contractului de salubritate stradală încheiat cu Primăria Baia Mare. Azi, acest contract este gestionat de SPAU. În consecință, Drusal reclamă că nu are sarcina de a ridica acest deșeu prin contractul de salubrizare menajeră.
Caietul de sarcini din 2018 în baza căruia Drusal a câștigat licitația pentru salubritatea menajeră nu definește explicit ce înseamnă „platforma de colectare”. Era necesar, pentru evitarea oricărei dispute de interpretare, să se explice dacă platforma de colectare înseamnă toată platforma betonată sau doar perimetrul îngrădit. Caietul de sarcini ar fi trebuit să conțină o anexă cu ID-ul fiecărei platforme și dimensiunea acesteia. A fost o scăpare care azi se traduce în pasarea de responsabilitate.
Pe băimăreni nu-i interesează și nici nu trebuie să-i intereseze cine are obligația de a face curat. Vor să vadă aceste puncte salubre. Sigur, dacă unii cetățeni n-ar fi certați cu civilizația, acele deșeuri din jurul punctelor de colectare n-ar exista. Locul lor este în containere. Doar că unora le vine mai ușor să-și abandoneze deșeurile pe jos. Am cerut Politiei Locale sancționarea celor care își abandonează în acest fel deșeurile.
Pe de altă parte, conducerea executivă a ADIGIDM a propus înființarea unei comisii de măsurare și stabilire a dimensiunilor fiecărei platforme, formată din reprezentanți ai operatorului, primăriei și ADIGIDM. O dată stabilit perimetrul platformei, ridicarea tuturor deșeurile menajere (nu crengi, frunze sau deșeuri din construcții, care intră sub operarea SPAU) din acel spațiu ar intra în responsabilitatea Drusal. Operatorul n-a răspuns la invitația de nominalizare a unei persoane, înaintată acum 9 zile de către ADIGIDM. Insistăm în preluarea acestei sarcini de către operatorul de salubritate menajeră, în spiritul contractului și în concordanță cu drepturile și obligațiile serviciului prestat,” – a declarat Romeo Dobocan, director executiv ADIGIDM Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.